Sportélet 2012-ben a KOK-on



 
Az előző évekhez hasonlóan a 2012-es évben is kiemelt figyelmet fordítottunk a sportra. Többféle versenyen indítottunk csapatot, versenyzőket melyek között volt tanintézeti, katasztrófavédelmi, saját rendezésű házi bajnokság, honvédségi és egyéb versenyek. A versenyzők elsősorban a hallgatók közül kerültek kiválasztásra, de volt verseny, ahol a törzs tagjainak is lehetősége volt a bizonyításra.
 
A KOK tavaszi sportnapja április 25-én került megrendezésre. Tekintettel a kb. 160 fős létszámra a helyszín a Vágóhíd utcai ORFK RSZKK sporttelep volt. A szakaszok és a törzs tagjai 5 versenyszámban mérhették össze a tudásukat, melyből 2 csapatszám (kispályás labdarúgás, kötélhúzás) és 3 egyéni versenyszám (légpuska lövészet, kézigránát célba dobás, tömlőgurítás célba) volt.
 
A Magyar Honvédség a 2012. évi Kispályás Labdarúgó Bajnokságát június 14-én rendezte meg a Bozsik Stadionban. A bajnokság keretein belül egy VIP csoportban is zajlottak a mérkőzések, ahol a KOK csapata is szerepelt. A csapat nagy részét a KOK vezető- és törzs állományának tagjai alkották. Csapatunk a mérkőzéseket óriási küzdőszellemmel végig játszva, a döntőben szoros küzdelemben végül alul maradt, és így az ezüstérmet jelentő második helyen végzett.
  
KatasztrófavédelemA csapat tagjai: Diriczi Miklós tű. ezds., Dr. Nagy Rudolf tű. alez., Zalasch Zsolt tű. alez., Fekete Szabolcs tű. fhdgy., Garaguly István tű. szds., Karacs Zoltán tű. szds., Selmeci Szabolcs tű. fhdgy., Harcsa Béla tű. alez., Simon Gyula tű. tőrm., Hajas Levente tű. hdgy., Holod Sándor nyá. tű. alez.
 

2012-ben szintén megrendezésre került az Országos Kismotorfecskendő Szerelési Bajnokság. A tavalyi versenysorozathoz hasonlóan, ebben az évben is 8 forduló alkalmával mutathatták meg ügyességüket a versenycsapatok. A tanintézet részéről ismét nekivágott a megmérettetésnek a RÁ-KOK csapata. Az első sikerélményre nem kellett sokat várni, a 2012. augusztus 25-i debreceni futamon meghozta gyümölcsét a sok gyakorlás.A RÁ-KOK vegyes csapat 37.93-as eredménnyel a negyedik helyet tudhatta magának, míg a RÁ-KOK női csapata felállhatott a dobogó harmadik fokára. Az amúgy is jó hangulatot és lelkesedést ezek az eredmények csak fokozták egészen a versenysorozat utolsó állomásáig, ahol is mindenki legnagyobb meglepetésére a RÁ-KOK női csapata a futamon a második helyezést szerezte meg, míg összetettben a 4. helyezést érték el.
  
Női csapat: Rátkai Tina tű. zls., Tótnhé Orbán Judit tű. fhdgy., Mojzesné Takács Gabriella tű. fhdgy., Mojzes Barbara, Jádi Zsuzsanna tű. alez., Handra Judit (FKI), Deme Fruzsina, Bégány Renáta (Pest MKVI), Pörge Zsófia tű. hdgy.
 
Vegyes csapat: Petrik Péter tű. őrgy., Barkóczi József tű. fhdgy., Kelemen György tű. szds., Mozsárik Lajos tű. zls. (Kecskemét HTP) Danka Attila tű. zls. (Kecskemét HTP), Frimmel Gábor tű. zls. (FKI), Pörge Zsófia tű. hdgy.
KatasztrófavédelemA BM OKF Országos Fekvenyomó Bajnokságot szeptember 13-án rendezték meg Kecskeméten, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából. A bajnokságon önállóan indulnak a megyei igazgatóságok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, valamint a BM OKF versenyzői. A KOK idén a szerparancsnok 2. szakasz hallgatóját Csernák Zsolt tű. tőrm.-t indította a versenyen. Hallgatónk a 110 kg-os súlycsoportban, egy nagyon erős mezőnyben versenyezve az 5. helyen végzett 145 kg-os teljesítményével.





KatasztrófavédelemA Tanintézeti Kispályás Labdarúgó Bajnokságot szeptember 18-án rendezték meg az ORFK RSZKK Vágóhíd utcai sporttelepén. A bajnokságon a rendészeti szakközépiskolák, a KOK, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar csapata vett részt. A csapat tagjai a szerparancsnok 1. és 2. szakaszból kerültek ki. Csapatunk - folyamatosan javuló teljesítménye ellenére - végül az 5. helyen végzett.








2012. október 13-án rendezték a Generációk Országos Találkozóját az ORFK RSZKK Vágóhíd utcai sporttelepén. Kollégáink, Durucz Attila tű. szds., Kelemen György tű. fhdgy., Túri Roland tű. hdgy., Leitner Béla tű. tzls., Laklott Sándor tű. ftzls., Piesko Zsolt tű. zls. egy gépjármű fecskendő és egy magasból mentőszert mutattak be az érdeklődök számára. Megrendezték az eseményen a páros teniszversenyt, melyre nyolc páros nevezett. A párosok körmérkőzéses rendszerben döntötték el a helyezéseket. Végül Fekete Szabolcs tű. fhdgy. - Herczeg László páros szerezte meg az ezüstérmet jelentő 2. helyezést. A KOK a légpuska lövészet versenyben is képviseltette magát, ahol Fekete Lajos nyá. tű. alez. magas pontszámot ért el.

KatasztrófavédelemKatasztrófavédelem

















November 14-én rendezte meg az ORFK RSZKK a BM Összetett Tanintézeti Bajnokságot, a Vágóhíd utcai sporttelepén. A bajnokság két versenyszámból, egy járőr és egy MCM pisztoly lövészetből állt. Mindkét versenyszámban a tanintézeteket 5-5 fős csapat képviselte. A KOK csapatának tagjai Tűzoltó II képzésünkön résztvevő hallgatók közül, egy válogatást követően kerültek ki.
A járőrbajnokságon résztvevő csapatok időeredményeinek összesítése után a második legjobb őszidővel megszereztük a 2. helyezést, így csapattagjaink nyakába az ezüst érmet akasztották.

KatasztrófavédelemKatasztrófavédelem
Csapattagjaink: Kovács Andor Tamás, Sipos Tamás, Schulteisz Dániel, Zsóri István, Kiss Balázs
A másik versenyszám a lőtéren megrendezett MCM pisztoly lövészet volt. Itt szintén egy 5 fős csapattal indultunk, a lövéseket bukókorongra kellett teljesíteni. Ez a versenyszám számunkra különösen nagy kihívást jelentett, mivel nálunk nincs lövészet. Annak ellenére, hogy a többi csapatnál van lőkiképzés, hallgatóink - a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola kivételével - mindenkit megelőzve megszerezték ebben a versenyszámban is az ezüstérmet jelentő 2. helyezést.

Katasztrófavédelem
Csapattagjaink: Simon Sándor, Bakos Tamás, Horváth János, Horváth Balázs, Járfás Tamás













Széchenyi 2020 Kohéziós Alap