Objektumaink

   

KOK

A Laktanya utcai objektumban az oktatást szolgáló és segítő tantermek, számítógépes terem, pszichikai gyakorlópálya, a szabadidő eltöltését, valamint a sportolást szolgáló létesítmények kerültek elhelyezésre.              

Tas

A KOK egyik objektuma a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Dél-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség, XI. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságával közösen a Tas vezér utca 9. szám alatt kapott helyet, ahol a műszaki tanfolyamokat tartjuk.

Hatvan_Tűz

Hatvan-Nagygombosban a tűzoltási és műszaki mentési gyakorlópályán kialakításra került egy, a szakmai és környezetvédelmi követelményeknek egyaránt megfelelő égető medence, ami a gyakorlati oktatást segíti.

Pécel

A KOK péceli objektuma tanfolyamok és rendezvények megtartására alkalmas tantermekkel, számítógépes és olvasóteremmel, oktatási kabinettel, kollégiumi szobákkal, étkezővel, színházteremmel rendelkezik.
 

Múzeum

Az 1955-ben alapított "Tűzoltó Múzeum", jelenlegi nevén a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Közép-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség, X. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságának épületében kapott helyet. Feladatai között szerepel a tűzvédelem emlékeinek kutatása, gyűjtése, restaurálása és publikálása. Vidéki filiáléi Vörsön, Bonyhádon, Egerben és Nagycenken láthatók.

Zenekar

A tűzoltózenének évszázados hagyományait őrző Katasztrófavédelem Központi Zenekara az 1930-as évek végén alakult meg "Fővárosi Tűzoltóság Zenekara" néven. A rendszeres fellépéseket végző zenekar a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Észak-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Budavári Katasztrófavédelmi őrsével közös épületben, az I. kerületi Kosciuszkó Tádé utcában került elhelyezésre.

KKI

A Katasztrófavédelmi Kutatóintézet 1997 óta végzi különböző tűzoltótechnikai eszközök minőség-ellenőrző vizsgálatát és terméktanúsítását.
A laboratórium a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ III. kerületi Laktanya utcai központi objektumában található.


 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap