Objektumaink

  

A Laktanya utcai objektumban az oktatást szolgáló és segítő tantermek, oktatástechnikai stúdió, számítógépes terem, pszichikai gyakorlópálya, a szabadidő eltöltését, valamint a sportolást szolgáló létesítmények kerültek elhelyezésre.              

A KOK egyik objektuma a XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnoksággal közösen a Tas vezér utca 9. szám alatt kapott helyet, ahol jelenleg a tanfolyam jellegű oktatás folyik.

Hatvan-Nagygombosban a tűzoltási és műszaki mentési gyakorlópályán kialakításra került egy, a szakmai és környezetvédelmi követelményeknek egyaránt megfelelő égető medence, ami a gyakorlati oktatást segíti.

A helyszíni oktatáshoz a feltételeket tanterem, pihenőhelyiség, szociális blokk és orvosiszoba biztosítja.
A KOK péceli objektuma tanfolyamok és rendezvények megtartására alkalmas tantermekkel, számítógépes és olvasóteremmel, oktatási kabinettel, kollégiumi szobákkal, étkezővel, színházteremmel rendelkezik.
 
A polgári védelem történeti dokumentumait őrző archívum a tudományos munkát és az oktatási tevékenységet támogatja. A gyűjtemény a KOK péceli objektumában kapott helyet.
Az 1955-ben alapított "Tűzoltó Múzeum", jelenlegi nevén a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság X. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságának épületében kapott helyet. Feladatai között szerepel a tűzvédelem emlékeinek kutatása, gyűjtése, restaurálása és publikálása. Vidéki filiáléi Vörsön, Bonyhádon, Egerben és Nagycenken láthatók.
A tűzoltózenének évszázados hagyományait őrző Katasztrófavédelem Központi Zenekara az 1930-as évek végén alakult meg "Fővárosi Tűzoltóság Zenekara" néven. A rendszeres fellépéseket végző zenekar a Budavári Katasztrófavédelmi őrssel közösen a Kosciuszkó Tádé utcában került elhelyezésre.
A Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóság területén gyakorló repülőgéptest áll rendelkezésre a tűzoltóképzés céljára.
A Katasztrófavédelmi Kutatóintézet 1997 óta végzi különböző tűzoltótechnikai eszközök minőségellenőrző vizsgálatát és terméktanúsítását.
A laboratórium a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ III. kerületi Laktanya utcai objektumában található.